stockholmsekhen

Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Ikväll kan Stockholm få ytterligare ett elitserielag

Av Nållåtta Ekh - 6 maj 2010 14:31

H43 Lund, ett av två Lundalag har idag kniven på strupen. Man brottades under säsongen med dålig ekonomi, tränarbytet i kvalserien och avgångar i styrelsen. Med andra ord en förändring för att spela elitseriehandboll med långsiktig tanke. Nu har man satt sig i en situation som kan betyda degradering - en sådan skulle förmodligen inte bli ettårig. Frågan om två lag i Lund i elitserien kommer med största sannolikhet att lyftas. De som vill kan säkert lämna om H43 faller ur.


Ikväll spelar Axnér och Månsson sin sista match i klubben, Roganovic vill visa att den feta lönen var väl investerad av styrelsen och tränare Westerlund vill självklart visa att han klarar av uppgiften han fått förtroendet att göra.


Mycket talar för H43 ikväll, erfarenheten, hemmaplanen, domarna, ja nästan allt. Och det är de sista %-en av chans för en degradering H43 lever med tills matchen är avblåst.


Tumba har inga stjärnor, man är ett lag, ett lag med bra ledare och en perfekt säsong bakom sig. Kan man nu mobilisera sina krafter och sin glädje - dessutom med lite tur, ja då vet H43 att då är det kört.


På planen ikväll får vi se två 6:or som tävlar om vilken som lyckas bredast, dvs bänkarna består inte av matchavgörande spelare. Det är startuppställningarna som ska göra det. I H43 vilar mycket press på "Gedda" Lindkvist, den spelare som tar stor plats men också visar störst krigarhjärta. Funkar hans spel funkar H43 bättre. Dessutom måste målvaken Linus Persson ha bättre räddningsprocent än Filip Krook.


Tumba är det målfarligaste laget i kvalserien, H43 ett av de bästa försvarslagen men också nästa sämst antal gjorda mål.

I Tumbas startuppställning har samtliga rutin från elitserien, det går inte att förkasta. Inte ens 18 åriga Helge Freiman är oefaren i elitseriesammanhang, bestänk att Axnér med lätthet kunde vara hans pappa så vet man H43 har rutinen som krävs i avgörande situationer.


Vad gäller tränarsidan så bedömer vi att Mats Kardell i Tumba har större erfarenhet och utbildning än Westerlund, han vet vad som krävs för att detta uppdrag ska lyckas. Om han sedan får se det är en annan fråga.


Tumba måste vinna, H43 måste få minst oavgjort. Det kan alltså vara resultatmässigt rätt för båda lagen med 10 sekunder kvar av matchen, för att sedan vid slutsignalen, antingen degraderad H43 eller återinsatt det lilla Tumba i handbollens finrum.


StockholmsEkhen tippar resultatet : 25-27, H43 hänger löst.


Matchen sänds i TV4 Sport kl 19:15, kommentatorer är Stefan Lövgren och Robert Perlskog tillsammans med Patrik Ekwall som sidekick och "rinkråtta". För första gången sänds en kvalmatch i handboll och det måste Ekh ge TV4 en stor jävla eloge för. Handbollen är på väg!

 
 
Ingen bild

maja

6 maj 2010 15:26

Frågan är om matchen ens hade sänts om det inte vore för att Axner är med? tåls att tänka på tycker jag...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nållåtta Ekh - 17 juni 2010 16:05

Eftersom Marcus "inte vill träna på högsta nivå så passar det att komma till Silwing Troja i division 1" - Där tränar man lite mindre än i exempelvis Tumba. Detta är ett lyft för Silwing som nu får en liten stomme av rutin i laget att visa upp mot ...

Av Nållåtta Ekh - 16 juni 2010 22:07

Stockholms Handbollsförbund har fått en ny ordförande som idag sträckte ut en hand mot den nya världen av påverkare. Det skämtsamma i kråksången att StHF:s ordförande heter Evert, dock inte Ekh, men väl Berglund. Evert Berglund vill genom sin ...

Av Nållåtta Ekh - 9 juni 2010 20:17

Nedanstående är citerat från Djurgårdshofs hemsida. Förlusten? Färre ungdomar som spelar handboll såklart. En mycket intressant artikel. Stockholm Handbollsförbund har under augusti 2009 fram till knappt årets slut 2009 bedrivit Handbollslyft...

Av Nållåtta Ekh - 1 juni 2010 07:42

Om vi vora Hummel och Sportex hade vi ringt till kansliet och sagt "nu får ni fanimej se till att loggan på våra företag kommer upp på er webb, skärp er".   Fortfarande är det Team Sportias taskigt lågupplösta logga som skiner likt solblekt plå...

Av Nållåtta Ekh - 31 maj 2010 01:18

Antal lag minskar för varje år. Framförallt är det knappt ett enda lag från andra delar av Sverige. Alltså! Inget lag från vare sig Norrland, Göteborg, Skåne eller för den delen, Småland eller Västergötland. Vad beror det på? Jo, tack vare att man nu...

Ovido - Quiz & Flashcards