stockholmsekhen

Alla inlägg den 12 maj 2010

Av Nållåtta Ekh - 12 maj 2010 22:15

     

Morsten, DIF        Freiman, Tumba    Östlund, Skånela    Nilsson, Rimbo


Konkurrensen är stenhård till JEM kvalet 21-23 maj.


I den 23 mannatrupp som förbereder sig i Partille i helgen finns fyra spelare från Stockholm. Jaja, Joel Nilsson från Rimbo får självklart plats i Stockholmsekhen tillsammans med Helge Freiman, Alexander Morsten och Viktor Östlund.

Tumba, Djurgården och Skånela ska känna sig stolta för representationen, om än att utslagning fortfarande medför att någon av dem får stå vid sidan när väl kvalet inleds.


Förmodligen tar Helge Freiman första positionen på M9, en 60 minutersspelare i Allsvenskan och stor målskytt i kvalserien. Viktor Östlund känns också som en spelare som tar plats. Morsten och Nilsson får svårare, dock hoppas vi såklart att alla fyra får chansen av Klingvall som älskar Göteborg.


Noterbart att upphåsade Josef Poyol alltså inte ens finns med i den stora truppen, detta från att ha varit given. Elitserien är alltså inte viktigast för våra unga profiler. Det gäller att få speltid och enligt Klingvall, tvåvägsspelare går före.


Herrjuniorerna födda 1992/93 spelar på hemmaplan i Växjö mot Slovenien, Estland och Moldavien. Detta ska man klara av som ett av två lag som går vidare. Gör man det så är man klara för JEM.


Hade vi i Stockholm jobbat lite grand på förbundsnivå så hade vi kunnat arrangera kvalet i eriksdalshallen, men det är klart, Växjö, utan en enda spelare i truppen, ansågs mer intressant. Skärpning. Eriksdalshallen håller för J arrangemang, det är bara lite engagemang från Frej och company som krävs.







Ovido - Quiz & Flashcards